Der Ute - Oak & Shaw

I en dystopisk nåtid har folk grodd fast bak skjermene sine eller driver rundt på måfå forbundet i et digitalt rotsystem. Verden slik vi kjenner den går i oppløsning og en ny må fødes. Tiden flyter gjennom oss uansett om den er en illusjon. Vi prøver å navigere gjennom det, mens sorte hull brenner ut i verdensrommet. Hva bruker vi dette vinduet av tid til - vi som bor på denne planeten?

I DER UTE prøver en prokrastinerende protagonist å finne sin plass i apokalypsen. Hvor skal man gjøre av seg selv? Finnes det en campingplass ved verdens ende? Eller et billig motell ved motorveien hvor tv-en åpner sprekker til nye verdener? Kanskje man kan forsvinne inn i et fjell eller ut i universet hvor mørket er uendelig og tiden detter fra hverandre. 
Musikk- og performanceduoen OAK & SHAW bruker i denne forestillingen musikken sin som springbrett inn i en tverrestetisk undersøkelse av de paradoksale kreftene som trekker oss gjennom livet; avskjed, nærhet, håp og gru. Musikken er fra OAK & SHAW sitt kommende debutalbum, som blir gitt ut på Glorious Records!
performancekonsert av OAK & SHAW
Forestillingen er skapt i samarbeid med scenograf Hazel Barstow som har utviklet et underfundig videounivers med ting og tang funnet i naturen rundt Son og Sokndal.
Et mikroskopisk vindu til omverdenen som blir satt i bevegelse og skaper visuelle forbindelser til musikk og tekst.

DER UTE er utviklet i 2022 på Velferden - Sokndal Scene for Samtidskunst og Sånafest - Site Spesific Art and Performance festival hvor forestillingen også hadde premiere.   


Grafiktryk: Kaja Mærk Egeberg

Credits

Konsept/ musikk/ tekst: OAK & SHAW / Kaja M. Egeberg, Tobias S. Petersen

Performers: Kaja Mærk Egeberg, Tobias Shaw Petersen
Videokonsept: Hazel Barstow 
Live-video performance / outside eye: Karoline C. Holland

Performed in 2022 at Sånafest, Norway and Får 302, Copenhagen

Støttet av: Velferden - Sokndal Scene for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, Statens Kunstfond, FFUK, Rosa, Koda

Foto: André Wulf og Andreas Strand Renberg

You may also like

Back to Top